Demokrati og medbestemmelse for børn i hverdagen

Workshoppen “Demokrati og medbestemmelse for børn i hverdagen” forløber over tre gange i tidsrummet 10-14 d. 3/11, d. 10./11. og d. 08/12. (Dagene kan blive kortere alt efter antal deltagere)

På denne workshop skal vi arbejde med børns mulighed for at gøre sig erfaringer med demokrati og medbestemmelse i børnehaven og vuggestuen. At skabe en demokratisk praksis kræver langt mere end et årligt forløb eller en målrettet pædagogisk aktivitet. Demokrati er en livsstil, som må udfoldes igennem hele hverdagen – fra personalegruppen til børnene. Vi dykker derfor ned i, hvordan vi som pædagoger og medhjælpere kan udvikle rammerne for et mere demokratisk samvær for alle i en hektisk hverdag.

På workshoppen, som udfolder sig over tre dage, skal vi blandt andet tale om Mouffe og Rancieres radikale demokrati forståelse, vi skal besøge en kollektivt ledet børnehave, der ligger vægt på børnenes bevægelsesfrihed og medbestemmelse. Vi skal også udforme ”demokratiske” hjemmeopgaver, så vi allerede imens vi er på kursus, kan begynde at udvikle en mere demokratisk praksis. Det er vores mål at alle går fra kurset med værktøjer, inspiration og idéer til hvordan man udvikler sin pædagogiske praksis i en mere demokratisk retning.

Søren Hjerrild Nielsen; praktiserende pædagog og cand. pæd. ant.
Tobias Nyegaard Larsen; praktiserende pædagog
Danielle Mercier; praktiserende pædagog og cand. mag. pæd.

Få inspiration
“Demokrati skal erfares – bud på en reel demokratisk praksis”

“Democracy in Kindergartens, Why?”

Priser for de tre workshops
Medlemmer af Den kritiske pædagogiske højskole, 50 kr.
Studerende, 100 kr.
Institutioner og andre, 300 kr.

Skriv til Den Kritiske Pædagogiske Højskole på hoejskolegruppen@gmail.com for tilmelding.