Afsnit 6 – Kønsbevidst pædagogik
Gæst: Cecilie Nørgaard
Podcastfacilitator Lisa tilbringer en regn- og haglfuld formiddag sammen med Cecilie, for at høre nærmere omkring det nye Prismecertifikat samt kønsbevidst pædagogik generelt. For hvordan ser en kønsbevidst daginstitution ud, hvis ikke en stereotyp forforståelse om arbejdet med køn bliver indfriet? Hvordan har den gængse forælder det med, at deres barn skal gå i en kønsbevidst institution? Og er kønsbevidsthed noget, der er kommet for at blive? Det er nogle af de spørgsmål, der bliver vendt i denne udgave af Den Kritiske Podcast.
Cecilie er uddannelses- og kønssociolog, og tidligere lærer. Hun er stifter af firmaet Mangfold, som benytter kønsforskning til at skabe innovative løsninger til at fremme diversitet og ligestilling, særligt på uddannelsesområdet. Hendes seneste initiativ er Prismecertifikatet, som vi også taler om podcasten (se http://www.Prismecertifikatet.dk). Cecilie bruges som ekspert i både ind- og udland i forhold til ”gender stereotypes in education” og hvordan stereotyp socialisering skaber stereotyp kultur.
Hun arbejder herudover som konsulent, foredragsholder og forfatter, sidder i diverse advisory boards og bestyrelser, og har skrevet diverse bøger, artikler, forskningsrapporter og undervisningsmaterialer om køn, krop og seksualitet, og desuden instrueret en dokumentarfilm om transkøn, udviklet podcastserien Diversidentiteter og udgivet kunstmalebogen Facing Gender Diversity.
Produceret af: Cato Jørgensen, Tobias Nyegaard Jelkær Larsen og Lisa Annika Brandt